Jongerenwerk in Nieuwsuur

Marcel Spierts in actie als expert bij Nieuwsuur

De moord op de advocaat Derk Wiersum zorgde in Nederland voor veel opschudding . De rechtsstaat is in het hart geraakt, naar het oordeel van velen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid kondigde direct een offensief aan tegen de ondermijnende criminaliteit. Daarbij zet hij niet alleen in op de oprichting van een landelijk interventieteam en het beveiligen van rechters, advocaten en officieren van justitie. Hij pleit ook voor meer aandacht voor preventie en een grotere rol voor jongerenwerkers.

Dat laatste was voor Nieuwsuur aanleiding om een reportage te maken over jongerenwerk in Amsterdam. Marcel Spierts mocht in de studio commentaar geven op de reportage en het voorstel van Grapperhaus. Klik hier voor de reportage en het studiogesprek (vanaf 8.50 min.).

Hij ging onder andere in op een onderzoek dat hij in 2015 verrichtte met Sebastian Abdallah naar het jongerenwerk in de Amsterdamse Diamantbuurt en Rivierenbuurt (klik hier voor het onderzoek). Daar kwamen de inwoners tot de slotsom dat de aanpak van het jongerenwerk had bijgedragen aan een veiliger buurt.